0

Adrián avgjorde för La Roja

Officiellt: Diego Godín lämnar Atlético Madrid

Det har varit mycket snack om det den senaste veckan. Adrián, Juanfran och Álvaro Domínguez kom med i Del Bosques EM-trupp och idag var det dags för spelarna att visa varför. Det var dock bara Juanfran som fick starta matchen av Atléticospelarna när man idag mötte Serbien. Juanfran inledde mycket bra men det blev inte direkt några djupledslöpningar då Serbien backade hem med hela laget och Spanien hade inledningsvis 87-13 i bollinnehav. Under slutet av första halvlek öppnade spelet upp sig lite och den spanska högerbacken hade ett bra avslut som dock gick halvmetern utanför denvänstra stolpen.

 

I andra halvlek entrade Adrián och Domínguez planen och det skulle bli en trevlig afton för den förstnämnda. Med 18 minuter på planen kom första chansen för Atléticos nummer sju. Adrián avlossade ett skott från vänsterkanten men bollen gick ett par meter ribban. Det skulle dock bli lite roligare två minuter senare. Efter att Betisbekantingen Beñat vunnit bollen i eget straffområde slog han upp en långboll mot Jesus Navas som med ett perfekt inlägg hittat Adrián och 1-0 var ett faktum! Spanien hade bollinnehavet och spelet nästa hela andra halvleken och det var egentligen bara spel mot ett mål.

2-0 skulle komma tio minuter efter ledningsmålet och återigen var det Adrián som var på språng. Efter ett uppspel av Álvaro Domínguez till David Silva hittade bollen fram till Adrián som springer förbi Ivanovic och snubblar på sig själv. Straff, blåser domaren som nog inte hade helt koll på situationen. De spanska kommentatorerna sa att det var en ”Penaltito muy generoso” vilket betyder en mycket generös straff. Tur att det var en vänskapsmatch annars hade det nog blivit stora rubriker världen över. Málagamittfältaren Santi Cazorla sköt straffen mitt i målet och utökade resultatet till 2-0.

Efter Spaniens andra mål spelade man bara runt och väntade på att slutsignalen skulle komma. Bollinnehavet slutade 67-33 till Spaniens fördel och den serbiska offensiven fick aldrig riktigt visa vad de gick för.

Á. Domínguez gjorde en godkänd insats. Den spanska backlinjen hade inte så mycket att göra vilket ledde till att Domínator aldrig riktigt fick visa upp sina kvalitéer på planen.

 

Vi ser fram emot nästa match för La Roja som är på onsdag mot Sydkorea klockan 20:00!

Alexander Ivanovski

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *