0

3-2 – Danmark och Tyskland vidare

Uppgifter: Barcelona siktar in sig på Stefan De Vrij

GRUPP B. Holland som står på noll poäng har fortfarande chansen att ta sig vidare. Det visar hur öppen denna grupp är. Ikväll avgörs grupp B med Holland -Portugal och Tyskland – Danmark. Nu när vårt Sverige är ute så har det svenska folket lagt alla sina förhoppningar på Danmark. I Aftonbladets omröstning så visad det sig att vi vill att Tyskland och Danmark går vidare.

Well, då har vi bra nyheter. Vid ett 3-2-resultat (till Danmark) så går båda lagen vidare. Alltså spelar det ingen roll vad det blir i gruppens andra match.

– Självklart tror vi på det. Som jag har sagt förut så är vi ett bra fotbollslag, och mentalt är till och med några nivåer bättre än så, säger Daniel Agger till Ekstrabladet.

– Vi vill vinna och spela bra, vi är inte intresserade av den andra matchen, säger Joachim Löw

I EM 2004 så var det ett liknande scenario då Sverige och Danmark kunde spela 2-2 och ta sig vidare före jätten Italien. Det blev 2-2 och italienarna grämer sig fortfarande över detta resultat. Man menade att detta var korruption. Som Buffon sa: ”Det är syd om alla barn som behöver se detta”. Ännu en gång är nu Danmark inblandade i detta fyrlingdrama.

Makaveli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *