0

Fifa uppmanar alla inför Qatar-VM 2022: Fokusera på fotboll

Fifa uppmanar inför VM 2022

I åratal har Qatar kritiserats hårt i västerländska medier av en mängd olika skäl. Fifa uppmanar nu alla VM-nationer att fokusera på fotbollen under det kommande VM 2022 i Qatar.

”Snälla låt inte fotbollen dras in i varje ideologisk eller politisk strid som existerar” skriver Fifa i ett meddelande till VM-landslagen enligt Sky Sports.

Världsmästerskapet i fotboll inleds senare i november, med Qatar som värdland. Tyvärr har Qatar fått mycket kritik på senare tid på grund av brott mot de mänskliga rättigheterna. Dessutom är arbetsförhållandena för migrantarbetare i Qatar fruktansvärda och har lett till tusentals dödsfall. En del av dessa arbetare var till och med anställda vid byggandet av de nya VM-stadionerna. Under det senaste året har både klubbar och spelare betonat problemen i Qatar inför mästerskapet. Nyligen släppte Australiens landslag en video med egen kritik mot värdnationen.

Fifa uppmanar inför VM-2022

Sky rapporterade nyligen att FIFA:s ordförande Gianni Infantino har skrivit ett brev till alla länder som deltar i VM och uppmanat dem att inte dra in fotbollen ”i varje ideologisk eller politisk strid”.

”Vi vet att fotbollen inte är i ett vakuum och vi är medvetna om att det finns många utmaningar och svårigheter av politisk karaktär runt om i världen. Men snälla låt inte fotbollen dras in i varje ideologisk eller politisk strid som existerar” skriver Fifa i brevet enligt Sky.

Det står även:

”På Fifa försöker vi respektera alla åsikter och övertygelser, utan att dela ut moraliska lektioner till resten av världen. En av världens stora styrkor är verkligen dess mångfald, och om inkludering betyder något, betyder det att man respekterar den mångfalden. Inget folk, ingen kultur och ingen nation är ’bättre’ än någon annan.”

”Denna princip är själva grundstenen för ömsesidig respekt och icke-diskriminering. Och det här är också ett av fotbollens kärnvärden. Så låt oss alla komma ihåg det och låt fotbollen stå i centrum.”

Sky har rapporterat att Infantino uttryckligen klargjorde att Qatar är öppet för alla som vill följa VM på plats – ”oavsett ursprung, bakgrund, religion, kön, sexuell läggning eller nationalitet”. Fotbolls-VM inleds den 20 november när Qatar möter Ecuador i grupp A.

Känner du för att läsa vidare om fotbollsnyheter men har läst tillräckligt om VM, så kika in på denna nyhet då om när grannlandet – Norges egna Martin Ödegaard blir matchhjälte för Arsenal mot Wolves.

Ethan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *