Esport fotboll – allt om fotboll som esport och live stream!

[media-credit name=”BILDBYRÅN” align=”alignnone” width=”1000″]esport fotboll - streama eAllsvenskan, FIFA, PES, eLaLiga & eSerie A! [/media-credit]

Esport fotboll – tävlingar i FIFA och PES

Esport fotboll? Att spela tv-spel mot varandra har varit populärt sedan slutet av 80-talet. FIFA och PES har länge varit spel nummer ett för många och under de senaste 30 åren har utvecklingen eskalerat. Något som började med att spela matcher och turneringar med sina vänner har nu blivit en hel värld med matcher, turneringar och mästerskap över hela världen.

Esport drog igång i början av 2000-talet med spel som Counter-Strike och DOTA. Under de senaste åren har även fotboll som esport kommit in och det är framför allt FIFA-spelen som är populära på de olika evenemangen som hålls runt om i världen. De största fotbollsklubbarna har även bildat en sektion för esport där man tagit in professionella FIFA-spelare som gör upp om titeln. Matchtröjorna brukar vara de samma samtidigt som de sitter på klubbens arena. I andra fall man det vara att man sitter mitt emot varandra på en turnering som avgörs på plats.

Sverige är en stor nation när det kommer till esport då man var ett av de första länderna där spelare deltog i turneringar och mästerskap.

esport - Allt om fotboll som esport

esport i Sverige – fotboll och eAllsvenskan

I Sverige finns eAllsvenskan när det gäller esport fotboll. Den fungerar som Allsvenskan, bara att man istället för en match på gräsmattan istället sitter med en handkontroll framför tv:n och spelar. Ligan drog igång 2019 och har blivit större och större och nu har nästan alla de största lagen i Allsvenskan även ett lag i eAllsvenskan.

I Sverige har bland annat Malmö FF, AIK och Djurgården lag i ligan som är väldigt jämn. Varje lag bygger sina egna startelvor och trupper. Det innebär dock att till exempel Malmö FF inte bara spelar med MFF-spelare utan att det går att blanda friskt med alla som finns på spelet.

Det var Malmö FF som vann den första upplagan av eAllsvenskan och det återstår att se om Skånelaget kan fortsätta med sin fina form eller om det blir något annat lag som tar hem vinsten.

Streama esport i Sverige? Var kan man streama eAllsvenskan?

Har du intresse för eAllsvenskan och vill börja titta på matcherna som spelas i turneringen? Det finns ett stort intresse för att se eAllsvenskan, det har gjort att du som fan kan streama matcherna online via Dplay. Oavsett om du sitter framför tv:n, datorn, mobiltelefonen eller surfplattan kan du se matcherna från Sveriges bästa liga antingen live eller under de kommande 30 dagarna.

Dplay visar matcherna innebär det att du kan se Allsvenskan, Superettan och eAllsvenskan på ett och samma ställe. Du behöver alltså inget extra abonnemang för att se matcherna från en av Sveriges snabbast växande sporter.

esport - Allt om fotboll som esport

Streama utländska ligor inom esport fotboll

Det finns flertalet andra stora fotbollsligor som även startat en esport-liga. Några exempel är eLaLiga, Virtual Bundesliga samt eSerie A som dragit igång under de senaste åren.  Många av de går att se i Sverige och till och med gratis. När det kommer till La Liga går det att se samtliga matcher på plattformen Twitch. Det är gratis att streama matcherna. Det enda som krävs är ett konto.

Det går att skänka pengar till olika kanaler och streamers om man vill, men det är inget som är obligatoriskt. Italienska eSerie A visas också på Twitch men även på Youtube. Av de tre nämnda ligorna är det endast Bundesliga som kostar att streama. Det går dock att göra på Viaplay som har rättigheterna till både Bundesliga samt den virtuella versionen.

Spel och betting på esports fotboll

Oavsett om en fotbollsmatch spelas på riktigt eller virtuellt går det att spela på de. Spelbolagen får allt fler marknader när det kommer till esports och det är endast en tidsfråga innan det kommer ännu fler möjligheter att spela på esport.

Det är framför allt tre spelbolag som sticker ut när det kommer till att spela på esport. Unibet, bet365 och betway är de tre som tagit störst kliv när det kommer till att spela och betta på de olika ligorna och turneringarna. Faktum är att det även till viss del går att streama matcher hos de olika spelbolagen.

Vissa gör det gratis samtidigt som vissa kräver att du har ett konto och ett saldo över 0 kronor för att kunna använda tjänsten.

Andra spelbolag som LeoVegas och Betsafe har även de bra utbud när det kommer till betting på esport. Både när det kommer till FIFA och PES. Marknaderna för andra spel som LoL, DOTA, Rainbow Six och CounterStrike finns även tillgängliga för att du ska ha allt på samma ställe.

Spel och betting på esports fotboll

Esport live stream och tv-kanaler

Vi har tidigare gått igenom ett par möjligheter hur man man se och streama de olika matcherna och eventen som hålls med esport. Nu går vi igenom samtliga, till punkt och pricka. För att kunna betta och streama events behöver du registrera dig hos ett spelbolag.

När det kommer till esport är Unibet, bet365 och betway tre spelbolag som har ett bra utbud på esport samtidigt som man erbjuder stream på de största evenemangen och matcherna. Om du vill kunna se esportsTV och programmen på datorn krävs ett abonnemang hos Viaplay.

Det finns även många matcher och turneringar som visas på Twitch. Som vi tidigare nämnt är det gratis att streama på Twitch men det kan behövas ett gratiskonto för att få tillgång till innehållet. Det går att bidra och skänka pengar till olika kanaler och streamers, men att titta är helt gratis.

Det finns även esportsTV HD på Viasat och Ginx Esports hos ComHem. Det krävs dock ett tv-abonnemang för att kunna se kanalen. Något som kan försvåra processen.