0

Tottenhams Silly-äventyr

Premier League närmar sig med stormsteg och nu återstår det endast 21 dagar till den bejublade PL-premiären.  De engelska fotbollslagen är i nuläget mitt uppe under en period helt olik någon annan. Den hårda försäsongsträningen präglar åtskilliga spelare, men det är också en del spelare som tänker på något annat – kanske är det ett kommande bröllop, frugans svåra situation med svärföräldrarna eller helt enkelt en flytt. Jag tror på det senare.

Under ett par dagar kommer jag att gå igenom alla Premier League-lagens klara övergångar samt titta extra på vilket lag man har i nuläget och hur det kan se ut när säsongen startar. Jag kommer också förmedla hur jag tror att säsongen kommer sluta för just din klubb. Till sist kommer jag att binda ihop alla tippningarna till en, där ni får se hela ligan från mitt perspektiv. Idag ska jag berätta Tottenham Hotspurs.

*****

Modric, Modric, Modric… Tottenhams unga stjärnspelare har tillika den här sommaren ställt till med problem för Spurs. Mediasnack, missat träningsläger och böter är en liten del av allt Modric – Tottenhamledningen har gått igenom den här sommaren. Kanske borde bara Spurs släppa sin stjärna och ge plats för andra. Frågan är bara – har man fortfarande kapacitet att nå en CL-plats, trots att Modric lämnar?

Modric-soppan har sugit musten ur tusentals Tottenham-supportrar och kanske har man glömt bort att Tottenham hitintills haft en fin sommar. Ni undrar kanske hur jag kan tycka att Spurs haft en fin sommar, trots alla kontroverser med Modric.

Tottenham knöt tidigt till sig Chelsea-floppen Andrés Villas-Boas och gjorde klart för England att man tänker sikta mot en CL-plats även i år. Med det målet krävs det också att man värvar in och behåller sina stjärnor. Premier League har kanske den allra hårdaste och jämnaste kampen om CL-platserna och då gäller det man är med från början till slut dvs. har spelare som kan bära laget under en hel säsong.

Modric-affären sattes igång i samma stund som transferfönstret öppnades, vilket gjorde att Spurs blev tvungna att titta över nya alternativ på mitten. Eden Hazard var länge nummer ett, men efter att han valt bort Tottenham började man sikta in sig på Swanseas Gylfi Sigurdsson. Efter några dagars dragkamp med Liverpool vann man till slut kampen och en lycklig Gylfi medgav att han valde Tottenham för att vinna titlar.

Ett på många sätt bra nyförvärv, då man får in utvecklingspotential i laget samt en vilja att nå långt. Tottenhams nyförvärv av Gylfi kommer dock aldrig att täcka den kommande luckan av Modric, då han gärna håller till i en lite mer offensiv mittfältsroll. Den rollen som Rafael van der Vaart har i dagsläget.

Utan vidare blev det prat om att van der Vaart skulle lämna klubben och Hamburg sågs länge som ett hett alternativ. van der Vaart drog sig däremot ur affären och har gått ut med att han villa stanna i Tottenham.  Jag tror att van der Vaart kände sig en aning stressad över den nya situationen, då man värvat in en ny ung spelare på hans ställe. Var klubben inte nöjd med hans prestation?

En annan dragkamp som Tottenham gick segrande ur var den om Jan Vertonghen. Lokalrivalerna Arsenal var länge sugna på att värva in den belgiske mittbacken, vilket man snuvades på av Tottenham. Kanske var det väl det, då Arsenal redan har ett antal kapabla mittbackar.

Det kan låta som att det varit en väldigt turbulent sommar i Tottenham. Man har vecka ut och vecka in krigat för att behålla sina stjärnor, samtidigt som varit tvungna att jaga nya. Jag skulle som sagt beskriva den som en ”fin” sommar, då jag anser att man tagit ett nytt steg i klubbens historia.

Tottenham har vunnit två dragkamper mot Arsenal och Liverpool, vilket betyder att man nu kan mäta sig med de historiskt stora lagen på allvar. Spelarna väljer inte längre klubbarna med flest titlar, utan istället en klubb vars framtidsplaner ser ljusa ut. Man har också lyckats behålla van der Vaart och hittills Modric. Om man därefter får över Adebayor kan Spurs bli att räkna med.

Tottenham har däremot en liten bit kvar till den absoluta toppen och för att man ska kunna kriga om ett ligaguld redan den kommande säsongen skulle jag vilja se att ett antal åtgärder vidtas. Olösta problem måste lösas och Modric-soppan måste få ett slut. Väl är att transferperioden inte är över och att en ”del 2” kommer till den här granskningen.

Imorgon får ni fortsättningen på Tottenhams Silly-äventyr, där ni kommer får reda på alla övergångar, vilka som lämnat samt min startelva och tippning. Jag kommer även att fortsätta diskutera Tottenhams mittfält, om en Modric-övergång kan fälla CL-drömmarna och slutligen berätta vilket framgångsrecept Villas-Boas bör använda sig av.

Sebastian Pearson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *