0

Officiellt: Donny van de Beek klar för Manchester United

Officiellt: Donny van de Beek klar för Manchester United

Donny van de Beek har under våren och sommaren kopplats ihop med en flytt till Manchester United. Nu står det klart att mittfältaren flyttar till Old Trafford.

Donny van de Beek är klar för Manchester United. Det bekräftar den engelska storklubben under onsdagskvällen via sociala medier. Holländaren har skrivit på ett kontrakt med United som binder honom till klubben till och med sommaren 2025 med option på ett år till.

– Jag kan knappt förklara vilken otrolig möjlighet det är att skriva på för Manchester United som har en otrolig historia. Jag vill tacka alla i Ajax och nu är jag redo att ta ett nytt steg för att spela på den högsta nivån och det finns inget bättre ställe än Manchester United, säger van de Beek till klubbens officiella hemsida.

– Alla här har berättat vilken otrolig atmosfär det är på Old Trafford och jag ser fram emot att få uppleva det när fansen kan komma tillbaka, fortsätter 23-åringen.

Van de Beek passar även på att hylla sina nya lagkamrater och klubbens framtidsplaner.

– Truppen har några av de bästa mittfältarna i världen och jag vet att jag kan lära mig mycket av dem samtidigt som jag kan bidra med mina egna kvalitéer. Jag har pratat med tränaren och hans planer för laget. Laget går i rätt riktning och jag ser fram emot att vara en del av truppen, avslutar han.

Enligt brittisk press sägs prislappen landa på drygt 50 miljoner pund.

Tidigare har även både FC Barcelona och Real Madrid kopplats ihop med en värvning av holländaren.

SE ÄVEN: Officiellt: Arsenal släpper Mkhitaryan till AS Roma

Alexander Ivanovski

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *