0

Anfallsglädje när Uruguay vände och vann

Uppgifter: Atlético Madrid siktar in sig på Arsenal-försvararen

Ett stjärnspäckat Uruguay, med Neapels konung Edinson Cavani, Liverpools Luis Suarez samt den lovande Bologna-spelaren Gaston Ramirez, gick in i turneringen mot Förenade Arabemiraten. En enkelt vinst för sydamerikanerna trodde de flesta, och även jag. Men det var ett anfallsglatt Förenade Arabemiraten som vågade ta för sig matchen igenom, och även om man inte var i närheten av Uruguay om man ska kolla spelare för spelare, var man ändå väldigt roliga att se på. Överraskande nog tog också Förenade Arabemiraten ledningen, när Ismaeil Matar Al Jneibi hittade nätet etfer knappt 20 minuter.

Men det var inte oväntat när sedan Uruguay lyckades kvittera strax innan pausvilan, när Gaston Ramirez snyggt sköt in en frispark från nära håll. I den andra halvleken lyckades annars också favoriterna stänga matchen, med Nicolas Lodeiro som inbytt matchvinnare. Förenade Arabemiraten visade dock lovande spel matchen igenom och jag väljer att lyfta ett varningens finger för dem. Jag ser det som extra kaxigt dessutom att ”bara” ta med sig två överåriga spelare till OS.

Slutsatsen är att Uruguay har mycket i sig och när det väl lossnar så är man riktigt vassa. Men i premiären var det stundtals tveksamt agerande från laget och det öppnade för ett modigt Förenade Arabemiraten, som tog för sig matchen igenom. Matchens underdog bjöd bland annat på flera fina passningslösningar och det var kanske dagens hittills passningsskickligaste aktioner som vi fick se på Old Trafford. Ett Old Trafford som förresten fokuserade mestadels på att bua ut Liverpool-anfallaren Luis Suarez. Anfallaren fick dock skratta sist, då han låg bakom matchens sista mål med en fin passning till Lodeiros 2-1-mål.

Uruguay har betydligt mer att visa, men kvalitén är samtidigt inte långt borta. Och Förenade Arabemiraten var en positiv överraskning.

__________________________________________________________

Rasmus Hammarström
Favoritlag: AC Milan
Favoritspelare: Kevin Prince Boateng, Kaká och Ronaldinho
Twitter

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *