0

Oxlade-Chamberlain svävar på moln

När Alex Oxlade-Chamberlain värvades till Arsenal inför säsongen sågs han mest som ett framtidsnamn. Istället fick han chansen i a-laget nästan direkt under sin första tid i klubben och har hittills bidragit med 16 matcher och två mål. Nu är han uttagen i det lag som ska bära Englands fana högt under EM-slutspelet i Polen och Ukraina i sommar. 

 – Jag är såklart överlycklig, säger 18-åringen till Arsenals officiella hemsida. Att bli uttagen till det engelska landslaget är en stor ära och att få vara involverad i ett stort mästerskap som EM är en bonus.

Oxlade-Chamberlain berättar att Roy Hodgson ringde tidigt under morgonen, bara två timmar innan EM-truppen skulle presenteras. Spelaren menar att även ifall han är med för att lära så ska han ta chansen när han får den. 

 – Jag kommer att ge allt, och jag ska spela utan fruktan. Om jag får chansen kommer jag att försöka göra skillnad.

Det har gått fort för den engelske supertalangen, alltså. På ett år har han hunnit med att debutera i Premier League, Champions League och nu landslaget.

 – Om någon hade sagt att jag skulle spela EM 2012 hade jag förmodligen skrattat åt saken, avslutar Oxlade-Chamberlain.

Tillsammans med Norwichs målvakt John Ruddy är Oxlade-Chamberlain den ende som är uttagen utan att ha gjort en enda a-landskamp för England.

Niklas Liljekvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.