0

Mendieta: ”Thomas Partey kan inte förvänta sig att spela varje match”

Mendieta: "Thomas Partey kan inte förvänta sig att spela varje match"

Inför säsongen värvade Arsenal in Thomas Partey för 500 miljoner kronor. Nu säger Gaizka Mendieta att mittfältaren inte kan förvänta sig att spela varje match.

Efter en längre tid med rykten skrev Thomas Partey tillslut på för Arsenal. Prislappen landade då på 500 miljoner kronor. Snart har ett år gått sedan övergången. Nu uttalar sig Gaizka Mendia om 27-åringens tid på Emirates Stadium.

– När man analyserar fotboll i dag är det inte många spelare som spelar varje match. Det finns en konkurrens inom laget och särskilt i stora klubbar som Atlético Madrid, men det beror också på antalet matcher som spelas. Ibland ser inte vissa det och jag kan förstå varför han känner att han ska spela mer, och jag tror att det kommer att vara en liknande situation för honom i Arsenal. I vilket lag han än spelar kommer situationen att vara liknande, det är inte många spelare som spelar varje vecka, säger Mendieta enligt Goal.com.

– Han måste förstå att fotboll spelas på det här sättet nuförtiden. Förhoppningsvis kommer hans utveckling inte att stoppas av några skador, och det här är en ny miljö för honom, fortsätter spanjoren.

Thomas Partey har denna säsong gjort 23 matcher för Arsenal.

SE ÄVEN: Roma och Juventus intresserade av Mauro Icardi

Alexander Ivanovski

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *