0

Marko Marin exploderar nästa säsong

Efter ryktena - Förlänger till 2024 med Real Madrid

Tre matcher har Chelsea spelat i sin pågående USA-turné. Tre matcher där man inte alls imponerat. Trots nyförvärv, unga hungriga spelare och spelare som Lukaku, Benayoun och Malouda som har mer att bevisa så är det ändå Lampard och Terry som återigen bär laget på sina axlar. Bortsett från Terry och Lampard har en till spelare imponerat; Marko Marin.


Chelsea är stekheta på transfermarknaden. Man började med att göra klart med jokern Marko Marin för att sedan signa sommarens hittills största nyförärv i England, Eden Hazard. Som om det inte vore nog har Thorgan Hazard och Oscar också anlänt. Nu ryktas det starkt gällande Marseilles högerback Cesar Azpilicueta. En sak har alla nyförvärv gemensamt: de är unga!

Tillbaka till träningsmatchen mot MLS All Stars. Det såg lojt ut bland Chelseaspelarna – Ingen riktigt vilja eller ”nu jävlar visar vi var skåpet skall stå”-känsla – bara lojt. Legendarerna John Terry och Frank Lampard gjorde varsitt mål i en 3-2-förlust där Marko Marin utmärkte sig mest, bortsett från de två ikonerna givetvis. Marko visade bra spelförståelese och hans rörelse är väldigt lik Matas rörelse. Gång på gång kom han bra överens med medspelarna och med lite flyt hade han fått sätta dit en balja själv.

Eden Hazard har ju också visat sig vara en fullt kompetent spelare när han har spelat. Dock förväntar vi oss det, Marko Marin har fått leva i skuggan av Eden. Det kommer även att vara så i inledningen av säsongen, då har Marin sin stora genombrottschans. Frågan är om Di Matteo vågar spela Hazard – Mata – Marin bakom Torres/Lukaku eller om han trycker in Ramires istället för Marin vilket är mycket troligt.

Chelsea har i alla fall en hel del att jobba på, inte minst försvarsspelet. Trots att terry var tillbaka från start så var det gång på gång förvirrat i blått straffområde och det vi såg i Champions League var som bortblåst.
***

För övrigt kan jag meddela att jag planerar in 3-4 Londonresor under kommande säsong dels som Chelseasupportern jag är och dels i Silly Seasons tjänst. Blir en hel del intervjuer med supportrar med inriktning på deras förväntningar kring säsongen samt en del videoinspelnings-intervjuer med olika profiler och supportrar. Kan även komma ett långt reportage ifrån AFC Wimbledon.

Annars får ni mer än gärna skicka in fler förslag över vad ni vill se från London, har det mesta klart men läsarnas vilja är min vilja. 

Längre inlägg kommer, jag lovar!
______________________________________________________________________________________________________

Läs också 

  •  Giriga spelare kan försätta klassisk klubb i konkurs
    Många gånger har vi hört historier om spelare som låtit pengar gå före allt. Man har fått höra mycket sjukt men frågan är om inte de senaste tar priset?

_______________________________________________________________________________________________________

Jonael Makaveli
Favoritlag: Chelsea FC
Favoritspelare: Frank Lampard, John Terry och Juan Mata
Twitter
Mail

Makaveli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *