0

Italien till final efter Balotellis supermål

”Jag firar inte mina mål, jag gör bara mitt jobb. Brevbäraren firar ju inte för att han lyckats lägga post i brevlådan. Vi gör bara våra jobb”.

Mario Balotellis komiska uttalanden har florerat världen runt. Men när det väl var allvar kunde inte den italienska rubrikmakaren inte hålla masken. Vid hans 1-0-mål jublade han högt direkt efter målet, men lugnade sig när hans lagkamrater kom för att delta i firandet.

Balotelli var återigen mannen på allas läppar en stund senare. Med en mäktig vristträff slog han upp bollen i en chockad Neuers vänstra kryss.

Det går ganska enkelt att tro att Balotelli avgjorde semifinalen på egen hand då han stod för Italiens 1-0 samt 2-0-mål. Men så är inte fallet. Det första målet var i princip Cassanos. Han snurrade bort två tyskar med en läcker tvåfotsfint, för att sedan måtta – med perfekt precision – ett inlägg på Balotellis skalle.

Vid det andra målet så stod Montolivo för en hög djupledsboll i världsklass. De tyska spelarna väntade på en offsideavblåsning, men den kom inte och då slog han till – Manchester Citys gapiga anfallare.

Men nog om Balotelli, det fanns andra på planen som imponerande. Pirlo var som vanligt en jätte på mitten, både offensivt och defensivt, samtidigt som Cassano briljerade i den första halvleken. Men det är svårt att ge enskilda spelare beröm, då Italien som vanligt gjorde en fantastisk laginsats.

Tyskland var storfavorit men David var bäst. Goliat fick vika sig. Det går inte att förneka. Italienarna gjorde som mot England den första halvleken och kontrollerade matchbilden. Det var Pirlo som stod för regin, Cassano för finessen och Balotelli för målskyttet.

Det kändes inte riktigt som de skulle orka att vända, Tyskland, men det var i alla fall på känn då Özil reducerade på straff i den 92:a minuten, med två minuter kvar.

Italien är nu alltså i final, och Prandelli har fått ett sågat och tråkigt italienskt landslag till ett anfallsglatt och vinnande lag. Det krävs sin man – och lita på att han kommer bli hyllad av de italienska medierna – vare sig de vinner finalen, eller inte.