0

Giroud nära Arsenal

EM kom aningen olägligt för London-klubben Arsenal. I lagets kanske största kamp om att behålla en spelare på länge var Robin Van Persie tvungen att åka till Ukraina för att respresentera sitt landslag. Oron bland både ledning och supportrar har varit stor länge och när betryggande besked har kommit den ena dagen har de rivits ner dagen efter, ovissheten kring Robin Van Persies framtid i klubben är enorm. Och när EM väl är slut är tiden knapp om det resulterar i att Premier leagues skyttekung bestämmer sig för att byta klubb. Att Wenger har börjat leta ersättare har varit tydligt, och man måste förstå honom. Pressen på Arsene Wenger växer och ”In Wenger we trust” börjar sakta tyna bort och fransmannen har ifrågasatts. Lämnar Van Persie kommer pressen och tvivlen öka ytterligare, då gäller det för Wenger att snabbt hitta en ersättare, något som man kanske redan har gjort.

Det har gått ungefär en månad sedan ryktena om att Arsenal vill värva Montpelliers succéman och skyttekung Olivier Giroud startade. Giroud har själv sagt att han vill spela i England och Arsenal har varit det mest aktuella hittills. Häromdagen kom också besked från franska mästaren Montpellier; ”Vi släpper Giroud om priset är rätt.”

Tidigare i veckan bekräftade också Montpelliers tränare Rene Girand att Arsenal vill ha Giroud: –Arsenal är väldigt intresserad av Giroud och han vill spela i England. Om Arsene kommer överens med presidenten kommer han skriva på för Arsenal.


Och idag skrev BBC att spelaren troligtvis kommer presenteras som Arsenal-spelare i slutet av veckan. Klubbarna ska ha kommit överens om en övergångssumma på cirka 12 miljoner euro. BBC skriver också att Giroud värvas in för att spela i anfallet med Robin Van Persie, inte för att ersätta honom.

Rasmus Klintberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.