0

Giriga spelare kan försätta klassisk klubb i konkurs

Många gånger har vi hört historier om spelare som låtit pengar gå före allt. Man har fått höra mycket sjukt men frågan är om inte de senaste tar priset? 

En klassisk klubb som Portsmouth har varit i ständig kris känns det som, men krisen började så sent som 2009. Ingen trodde att konkurshotet var allvarligt. Det var berömda Pompey med dess fantastiska fans. Ingen skulle tillåta klubbens existens försvinna. Nu är dock klubben där, två veckor från konkurs med spelare som sitter på lönesummor höga som berg. 

Vi kan gå igenom varför klubben befinner sig i pågående kris i åratal men det vore waste of time. Istället kan vi leva och tänka i nuet. I nuläget är det tre spelare som kan hålla klubbens existens och erkännande vid liv. Tre högavlönade spelare i en klubb som befinner sig i League 1. Dessa tre är: Tal Ben-Haim, Dave Kitson och Nwanko Kanu.

Den sistnämnda är så girig att han inte kan lämna klubben föräns han har fått sina tre miljoner pund som klubben är skyldig honom

– Kanu har meddelat klubben att han vill lämna men först vill han ha sina pengar. De här spelarna håller klubbens överlevnad i sina händer, säger förvaltaren Trevor Birch.

En klassisk klubb som Portsmouth ska inte få gå i konkurs. Vad vore engelsk fotboll utan Southampton – Portsmouth-derbyt eller den skönsjungande Pompeyklacken som tillhör Englands bästa? Vi har inte många klassiska klubbar kvar i seriesystemet. Antingen har de köpts upp av olika rika män eller har laget helt bytt riktning och fyllt på med exotiska spelare från latinländer etc. 

– Det är inte spelarnas fel då spelarna inte satte klubben i de här problemen. Men de har möjligheten att få klubben ur den här röran, säger den kloka Birch. 

Jag är inne på förvaltaren Birchs spår; det är inte spelarnas fel att klubben befinner sig i konkursläge det vet vilken fotbollskunnare som helst. Men eftersom bollen nu ligger hos spelarna; snälla, ge upp girigheten och låt Pompey leva vidare. 

Som om det inte vore nog behöver hela staden, laget, fansen, media och England vakna. Ingen tror att klubben kommer att gå i konkurs, men nu är det nära. Vare sig du älskar eller hatar Pompey så skulle engelsk fotboll vara snäppet fattigare utan de. 

– Problemet med alla i är att klubben har varit illa ute så länge att ingen tror att det kommer att hända, ingen tror att den kommer att gå i konkurs. Men det kommer att hända om bara två-tre veckor. Klubben slåss för sitt liv nu, fortsatte Birch.

Om nu spelarna ger upp sin girighet och räddar klubben så ser jag fram emot att följa Portsmouth mot nya framgångar med start i League 1. För mig skulle det vara sorgligt om Pompey försatte sig i konkurs och jag sitter där med vetskapen att jag aldrig följt klubben med någorlunda intresse. 

Jag lider med supportrarna som är trogna i med- och motgång. Gör du?

_____________________________________________________________________________________

Jonael Makaveli
Favoritlag: Chelsea FC
Favoritspelare: Frank Lampard, John Terry och Juan Mata
Twitter
Mail
 

Makaveli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *