0

Fortsatta försvarsbekymmer för England

Roy Hodgsons kunde fått en bättre start som förbundskapten för England. Speciellt har det varit problematiskt på backfronten. Först var det talangen Chris Smalling som tvingades lämna återbud. Den unge Unitedbacken var hursomhelst i bästa fall en marginalspelare, om ens det. Den stora smällen blir istället att Hodgson kommer att tvingas avvara både Tottenhams Kyle Walker och Manchester Uniteds Rio Ferdinand, båda troliga startspelare i ett engelskt landslag.

Som vi tidigare rapporterat så har rasistanklagelserna som riktats mot John Terry spritt oro i det engelska landslaget inför EM i Polen/Ukraina. Det faktum att John Terry blev fråntagen kaptensbindeln blev droppen som fick Fabio Capellos bägare att rinna över och så har det gamla partnerskapet mellan Terry och Rio Ferdinand fått sig en rejäl törn i och med att Rios lillebror Anton var föremålet för Terrys ännu så länge påstådda rasistattack.

Under tisdagen ska den nye förbundskaptenen Roy Hodgson ha haft ett samtal med Rio Ferdinand och John Terry där det ska ha visat sig att det kommer att bli omöjligt för Hodgson att ta med båda till EM. Det spekulerades då i engelsk media att det skulle bli John Terry som stannar hemma. Nu visar det sig dock bli tvärtom. Rio Ferdinand bekräftade under tisdagen för engelsk press att han inte kommer att delta i Europamästerskapen.

Hodgsons andra bakslag att säsongens komet, den 22-årige Spursbacken Kyle Walker kommer att tvingas lämna återbud till EM pga av en tåskada som han slog upp i den sista ligaomgången mot Fulham. Många experter har trott på och förespråkat Walker som en man för startelvan på högerbackspositionen. Nu ser det ut som att Liverpools Glen Johnson och Manchester Citys Micah Richards kommer att göra upp om den positionen.

Hodgson presenterar sin fullständiga EM-trupp klockan 14.00 idag onsdag.

Jon A Lidberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.