0

Ett sömnpiller som slutade i oavgjort – Frankrike 1-1 England

Matchen började med att båda lagen avvaktade. Det blev så passivt så att kommentatorn på fransk TV Arsene Wenger kallade det hela för ”försiktighetens diktatur”. Matchbilden började sakta utvecklas och ett par halv-lägen skapades, Ribery var bland annat framme i banan och högg.

Dock så började saker och ting hettas till nere på planen (som om inte temperaturen var het nog). Den kvicktänkta Young spelade fram en fin passning mellan dom franska backarna som nådde Milner som på egen hand rundade en utrusande Lloris, men som senare missade efter att vinkeln blivit för snäv.

Sedan kom det alla blåklädda var nervösa inför. Fasta situationer.. Englands styrka och Frankrikes akilleshäl. Gerrard smekte in ett fint inlägg som nickades in av City backen Lescott. 0-1 var ett faktum och England fick andrum.

Bara några minuter efter så var A.Diarra nära med en farlig nick som Joe Hart räddade, och A.Diarra nickade sedan ofarligt ut bollen till inspark på returen.

När den första halvleken började lida mot sitt slut så drog Nasri till med ett skott från utanför straffområdet. Välplacerat, perfekt kraft samt en bollstuds gjorde det hela för svårt Hart. 1-1 stod det på resultattavlan och Nasri ropade ”Det är dags att hålla käften!” emot pressläktaren. Orden var förmodligen riktade mot en journalist från tidningen L’Equipe som ofta kritiserar Nasri.

Andra halvleken var mest bollrullande ifrån fransoserna. Något läge dök upp både här och där, men båda lagen verkade vara hyfsat nöjda med en pinne var och matchen slutade med resultatet 1-1.