0

EM: Ländernas uppladdning tog fart under lördagen

Uppladdning inför fotbolls-EM 2012

Idag gick det definitiva startskottet för många av ländernas EM-uppladdning. Nio av sexton länder träningsspelade under lördagen.

Med mindre än två veckor kvar till premiären av EM bjöds vi under lördagen på ett smakprov på vad som komma skall. Nio av sexton länder genrepade på olika håll i Europa, samtliga mot motstånd som inte ska medverka i sommarens EM. För många blev det en kväll som lämnade en rad frågetecken.

Först ut att testa vingarna på sin EM-trupp var Danmark som mötte Brasilien i Hamburg. I halvtid var dock matchen redan punkterad, detta efter att Poulsen och Agger tappat boll varsin gång och bjudit Hulk på två mål. Irland tog en nyttig seger mot Bosnien via 1-0, samtidigt som värdnationen Polen svarade med en likartad prestation då man besegrade Slovakien med samma siffror.

En tröst för Danmark kan dock vara att konkurrenterna i den stenhårda grupp B hade det än tyngre. Portugal buades ut när man spelare 0-0 hemma mot Makedonien och Holland förlorade mot Bulgarien trots ledning i halvtid. Men värst av alla hade Tyskland det, som i mötet med Schweiz fick sin defensiv kölhalad när man föll med sanslösa 3-5. Jogi Löw vågade knappt se på förödmjukelsen och landslagdebuterande målvakten Marc-André ter Stegen upplevde en mardröm.

I övrigt bör noteras at Roy Hodgson fick en komfortabel start på förbundskaptensjobbet för England. I Oslo gjorde Ashley Young matchens enda mål efter blott nio minuter, vilket ger Hodgson andrum från det krävande mediedrevet.

Lördagens resultat i sin helhet:

Danmark – Brasilien 1-3 (0-3)
Mål Danmark: Nicklas Bendtner

Irland – Bosnien 1-0 (0-0)
Mål Irland: Shane Long

Polen – Slovakien 1-0 (1-0)
Mål Polen: Damien Perquis

Portugal – Makedonien 0-0 (0-0)

Schweiz – Tyskland 5-3 (2-1)
Mål Tyskland: Mats Hummels, André Schürrle, Marco Reus
Läs mer om matchen: Schweiz gjorde fem mål på EM-favoriten

Spanien – Serbien 2-0 (0-0)
Mål Spanien: Adrián, Santi Cazorla str
Läs mer om matchen: Adrián avgjorde för La Roja

Holland – Bulgarien 1-2 (1-0)
Mål Holland: Robin van Persie

Grekland – Slovenien 1-1 (1-0)
Mål Grekland: Vasilis Torossidis

Norge – England 0-1 (0-1)
Mål England: Ashley Young

Hannes Feldin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *