0

Cole: Rodgers har imponerat på oss alla

Många spelar var tillbaka på Melwood tidigare denna månad för att börja med försäsongsträningen. Det var första tillfället att träffa nord irländaren sedan han tillträdde som managet den 1 juni.

Joe Cole har dock redan erfarenheten av att arbeta tillsammans med Rodgers från duons tid hos Chelsea, där Rodgers var en medlem bakom kulisserna innan han påbörjade sin tränarkarriär.

Den 30-årige mittfältaren har därför goda förutsättningar att diskutera det sätt som den managern gillar att arbeta på.

“Vad du får från honom är ärlighet, han gjort det fullkomligt klart för sig, och du kommer att veta var du står,” sa Cole till Liverpoolfc.com under en intervju Melwood.

Taktiskt är han mycket klokt. Du tittar inte bara på vad han gjorde hos Swansea, utan även när han var hos Watford. Han har varit en stor tillgång där. Han är ung och hungrig efter framgång.

“Jag tror att många klubbar styra mot den typiska engelska fotbollen nu. Han kommer att bli en framgång i Liverpool och om vi alla håller ihop och gör det vi ska kan vi göra några stora saker i denna klubb.”

Cole tillade: “Jag känner honom från mina Chelsea dagar då han var där och jag kan inte se något annat än positiva saker.

“När jag hörde att Liverpool letade en ny manager,så bad jag om att det skulle bli Brendan, inte bara för att jag känner han sedan innan och vet hans filosofi. Jag tror att klubben och ägarna har gjort rätt val. Han har imponerat på oss alla mycket nu när han har varit här. “

Rodgers har varit ivrig att anamma ”The Liverpool Way” sedan anlände till klubben, och Cole insisterar att hans ansträngningar inte gått obemärkt förbi vem som helst, oavsett om det är spelare eller personal.

“Det har varit en frisk fläkt“, sade han. “En ny chef ger alltid ett lyft, men Rodgers har kommit in och verkligen imponerad alla.

Du pratar med någon, någon av spelarna med personalen, alla är verkligen imponerad av honom.

Chefen har gjort klart, det är inte bara spelarna det är alla i och runt klubben. För oss att få det resultat vi vill ha så måster vi hålla ihop

Rodgers har talat öppet om sin önskan att genomföra ett snabbt passningsspel Anfield.

Denna särskilda spelstil har gett stor framgång och den är lik det spanska landslaget och Barcelona. Och medan Cole tror att det är en metod att han personligen kommer att gynnas av. Men han är angelägen om att betona att det kommer att kräva tid för chefen att tillämpa sina filosofier till fullo.

“Det stil är vad jag är uppvuxen med hos West Ham och Chelsea“, sade han. “Hos West Ham var vi inte toppen, hade inte de bästa spelarna, men vi försökte alltid att spela. Hos Chelsea försökte vi alltid att få bollen ner på marken och flytta den.

”Jag älskade fotbollen vi spelade när jag var på lån hos Lille, få ner bollen och flytta den snabbt”

“Jag tror starkt på det och jag tycker det är vägen framåt i fotboll och för fotbollsspelare. Vi har sett lag som Spanien och Barcelona och hur framgångsrika de är, de bästa lagen får ner bollen och spelar och flyttar den snabbt. Och det är vad vi kommer att försöka genomföra här.

“Men det tar tid att ändra saker, det kommer att bli en byggprocess. Men så länge vi håller ihop och försöker göra det som chefen vill att vi ska göra så kommer denna klubb att flytta sig stadigt framåt igen

Efter att ha tillbringat hela 2011-12 säsongen på lån hos Lille, sade Cole nyligen Liverpoolfc.com hur han kände att han hade något att bevisa för Liverpool fansen.

Chefen vet vad jag kan göra. Han har sett mig i Frankrike och vet vad jag kan göra i Chelsea och England nu handlar om att komma i form, pusha mig själv varje dag och ge gärnet i träningsmatcherna, och ta min chans! ”

“Under de närmaste två eller tre veckorna vill jag komam i form, få två eller tre matcher i ryggen och sedan får vi se var vi är. Jag är glad att jag är här, jag spelar fotboll. jag är i en stor klubb och jag vill vara en del av det. jag tror att vi kan göra något bra i år. “

Stefan Sörman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.