0

Champions League – ingen prioritering för Málaga

Uppgifter: Liverpool nära "den nye Neymar"

För första gången i klubbens historia lyckades Málaga CF kvalificera sig till UEFA Champions League. Tränare Manuel Pellegrini, menar dock att man inte lär satsa på Europaspelet nästa säsong.

– Champions League är ingen skyldighet för laget. Bara för att vi säkrade en plats i en Europaturnering för första gången, betyder det inte att vi kommer kvalificera oss varje år, sade han till Marca och fortsatte.

– Att tänka så vore ett misstag. För spelarna, är det givetvis spännande att spela i en sådan turnering, men jag anser att ligan är mycket svårare och det är något jag måste övertyga spelarna.

Den forne Real Madrid-tränaren fortsätter sedan att diskutera klubbens framtid, där han menar att laget vill etablera sig både i Spanien, men även ute i Europa.

– Förra säsongen slog vi lag som Sevilla, Atletico Madrid och Athletic Bilbao. En klubb som vår, måste fortsätta att utvecklas åt alla håll.

Stortsatsande Málaga slutade på en historisk fjärdeplats den gågna säsongen, precis bakom den eviga trean Valencia. Inför nästa säsong ryktas bland annat Salomon Rondon bort från klubben. Anfallaren har haft fin säsong och klubbar i England och Tyskland är ute efter 22-åringen. Men Manuel Pellegrini vill ha kvar talangen.

– Rondon är en viktig spelare, men han har fått erbjudanden från Tyskaland och från England. Han är väldigt ung och vi hoppas att han stannar eftersom att han har god tid på sig att visa vad han går för i Málaga, avslutade den 58-årige chilenaren.

 

 

Lukas Landl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *