0

Cesare Prandelli lugn inför kvartsfinalen

Cesare Prandelli har gett en fingervisning under den sista presskonferansen om vilken taktik han kommer att använda mot England ikväll. Samtidigt säger han att stämningen är bra i truppen och att han inte känner av någon sorts press inför matchen.

”Jag sov väldigt bra och känner inte av någon press, samtidigt som grabbarna jobbar på mycket bra. Vi vet att det är ett mycket svårt match, eftersom vi möter ett starkt och väl organiserat lag. Vi måste vara kloka nogi att förstå oss på deras speltempo.”

”Vi använder oss av Daniele De Rossi som mittback i nödsituationer, när vi spelat med tremanna-försvar. Nu är han tillbaka till mittfältet, eftersom vi behöver hans kvalité där.” 

Antonio Cassano och Balotelli förväntas starta i anfallet i kvällen match, med antingen Thiago Motta eller Riccardo Montolivo som trequartista.

”Är Cassano oersättlig? Ingen är. Antonio är en viktig spelare, och han ville verkligen göra det det här mästerskapet  samtidigt som han visar stor karaktär. Cassano kan ge oss en hel del.”

Förbundskaptenen medger samtidigt under presskonferansen, på frågan om om de kan nå finalen, att de inte är bäst men att vde är beslutsamma.

”Kan vi nå finalen? Vi är inte det bästa laget, men vi är mycket bestämda. I en match finns det många händelser som kan påverka utgången av resultatet”

 

Rasmus Hammarström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *