0

Carrick avslutar sin landslagskarriär

 

En uttagning till ett internationellt mästerskap är alltid en het potatis och det kanske allra mest i England. Nyutnämnde förbundskaptenen Roy Hodgsons trupp har nagelfarits och särskådats och det finns lika många åsikter som fans. På innermittfältspositionen har många höjt på ögonbrynen åt det faktum att Manchester Uniteds mittfältsankare lämnats utanför. Nu bekräftar Hodgson själv att Carrick inte var intresserad av en komplementroll och därmed föll bort ur diskussionen.

 

Michael Carrick har under de senaste sex säsongerna haft en central roll i Sir Alex Fergusons United-bygge. Han gjorde debut i det engelska landslaget 2001, men har sedan dess endast gjort 22 framträdanden i den vita tröjan, ett faktum som får tillskrivas att han haft konkurrens av två av de största mittfältarna i den engelska fotbollshistorien, nämligen Frank Lampard och Steven Gerrard.

 

Under de senaste åren har han även fått stå tillbaka för spelare som Gareth Barry och Scott Parker. Nu ser det dock ut som att den 30-årige Unitedmittfältaren gjort sin landskamp. Roy Hodgson bekräftar för engelsk media att Carrick har deklarerat att han inte är intresserad av en komplementroll som truppspelare och då har Hodgson valt att satsa på de tidigare nämnda spelarna samt unge Jordan Henderson som reserv på hemmaplan. Carrick har klargjort att om det inte blir akut kris så har han gjort sin sista landskamp.

 

Michael Carrick deltog i VM både 2006 och 2010, men gjorde under dessa turneringar bara en enda start. Det verkar alltså som att den matchen kommer att bli Carricks första och enda mästerskapsmatch i karriären.

 

Jon A Lidberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.