0

Borini: Den första intervjun

Fabio, vi är i en bil på väg tillbaka till Melwood efter att du avslutat din medicinska undersökning och pappersarbetet i denna affären. Hur känns det att vara en Liverpoolspelare?

Det känns riktigt bra – och att vara tillbaka i England också. Det är en stor klubb som har vunnit en hel del troféer i det förflutna, och kommer att göra så i framtiden också hoppas vi på. Jag har förtroende för chefen och klubben, jag är stolt över att vara här.

Hur kändes det att veta att Liverpool var intresserade av dig?

Det kändes riktigt bra eftersom jag ville komma tillbaka till England en dag. Jag visste förr eller senare att jag skulle komma tillbaka. Att vara tillbaka hos Liverpool är ännu bättre eftersom jag kan visa folk vad jag kan göra. Vi har Europa League och massor av saker att spela för.

Detta kommer vara tredje gången du arbetar under Rodgers. Hur viktigt var det för dig att det var just han som värvade dig?

Det var mycket viktigt. Jag skulle inte säga att det var nyckeln, men det mesta kom från honom. Även under förra säsongen, pratade jag med honom mycket. Jag skickade ett sms och frågade om all var bra med honom och gratulerade han för de prestationer han gjorde med Swansea. Först och främst är det en relation av vänskap och efter det en fungerande en. Det är viktigare än något annat.

Hur är Brendan att spela för?

Jag brukade spela 4-3-3 med honom, och han är mycket bra att spela fotboll för. Det som är bra med att spela fotboll för honom är att du kan ha roligt och du kan få bra resultat. Jag kunde se på Swansea fansen att de älskade honom, eftersom fotbollen var attraktiv. Folk gillar att se fotboll spelas på det viset.

Vad kan vi förvänta oss av att se från Liverpool nästa säsong?

De kommer säkert att se fotbollsspelare som vill vinna, och det kommer alltid att arbetas som en grupp snarare än för de själva. Liverpool vill få resultat och det är vad vi försöker få.

Vilken typ av spelare skulle du beskriva dig själv som?

Jag skulle beskriva mig själv som en spelare som aldrig ger upp och jag springer en hel del. Jag hade svåra tider när jag var hos Chelsea. Då var jag yngre och jag kom direkt från Italien. Det var mycket svårt, jag försökte hela tiden vara stark och visa för människorna vad jag kunde göra. Det är en prestation jag har gjort och är stolt över.

Du har precis kommit tillbaka från att vara med i Italiens trupp till EM. Har den erfarenheten hjälpt dig att utvecklas som spelare?

Självklart. Det var en stor upplevelse för mig. Jag är bara 21 år gammal, så det var en bra erfarenhet, även om jag inte spelade något. Att ta sig till finalen gav mig ännu mer erfarenhet eftersom det inte är något som händer varje dag. Det kommer att kännas bra att ha den erfarenheten med mig.

Jag har sett att du har en speciell målgest som Liverpoolfansen kommer att vilja se den här säsongen. Kan du berätta lite om den?

Min målgest är att min hand är mellan tänderna föreställande en kniv. I Italien betyder det att man är en krigare eller någon som aldrig ger upp, och kommer alltid att resa sig om de faller ner. Swansea och Roma fansen gillade det, så jag hoppas kunna visa den för Liverpool fansen också.

Som en anfallare, hur mycket kommer du se fram emot att spela med Luis Suarez den här säsongen?

En hel del eftersom han är kanske en annan spelare som liknar min spelstil eftersom han arbetar mycket hårt i varje match. Jag har sett några matcher, och hela Europa vill ha honom. Varje spelare vill spela med honom, så det blir ett nöje.

Att skriva på för Liverpool gör ju också att du ansluter till en av de största klubbarna i Europa. Är du medveten om klubbens historia?

Ja, jag är medveten om det. Jag minns Champions League finalen mot AC Milan. Det är mycket viktigt att ha det förflutna eftersom du kan ta med den till framtiden och försöka göra om det igen.

Du har redan spelat på Anfield gång tidigare, i en FA Youth Cup match i februari 2009 – vad minns du från den matchen?

(Skrattar) Jag minns att vi förlorade! Vi hade ett bra lag i Chelsea, i FA Youth Cup, men vi förlorade. Det intrycket är kvar hos mig på grund av Anfield’s historia. Det är en dröm för alla att spela på Anfield, så det var en mycket trevlig upplevelse.

Så du glad över att få spela på Anfield varannan vecka nu den här säsongen?

Ja, varannan vecka i ett full arena. Det kommer att bli fantastiskt. Jag vet att fansen är väldigt trevliga och de är här för fotbollen skull.

Vad hoppas du uppnå under din tid i Liverpool?

Jag hoppas att uppnå det maximala jag kan, genom att göra mål. Att komma in i Champions League och alla de saker klubben också vill nå, och vad alla de andra spelarna vill.

Slutligen, har du ett meddelande till Liverpoolfansen?

Det finns inget särskilt, men jag tror att med Brendan vid rodret kommer det att se en bra fotboll!
Stefan Sörman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *