0

Åtal nära efter misstänkt matchfixning i Allsvenskan

Åtal nära efter misstänkt matchfixning i Allsvenskan

I juni förra året avslöjades det att en förundersökning gällande misstänkt matchfixning dragits igång efter mötet mellan Kalmar FF och IF Elfsborg. Nu sägs åtal vara nära efter drygt 14 månaders utredning.

I juni 2019 avslöjade Fotbollskanalen att en förundersökning inletts då det fanns misstankar om matchfixning i samband med matchen mellan Kalmar FF och IF Elfsborg. I samband med avslöjande uttalade sig Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson och sa att det var en situation och en spelare som polisen hade blickarna på.

– Det är ju en enskild händelse gällande en spelare. Men det är positivt att signalsystemet fungerar och ger utslag och att man kan gå till botten med vad som har hänt. Vad gäller matchfixning fördömer vi allt. Vi kommer att vara behjälpliga på alla sätt vi kan för att hjälpa till, sa klubbchefen till Fotbollskanalen då.

Drygt ett år senare säger åklagaren Staffan Edlund att han ser förundersökningen som avslutad och att slutdelgivning pågår i fallet.

– Jag tycker att förundersökningen är avslutad, men innan jag kan fatta något beslut måste jag delge misstänkta och försvarare allt material, så att de kan gå igenom och se om de har några ytterligare åtgärder som de vill att vi ska vidta, säger han till Fotbollskanalen.

I intervjun bekräftar Edlund att flera personer är misstänkta i utredningen men vill inte gå in på några närmare kommentarer. Varken om det är någon spelare eller någon annan med en roll inom svensk elitfotboll. Han vill heller inte gå in på vilka som har förhörts under utredningen.

– Jag vill överhuvudtaget inte kommentera vilka kategorier det är. Det finns flera misstänkta, säger han.

Edlund säger dock att det handlar om flera olika brottsrubriceringar.

– Förundersökningen handlar om mutbrott, grova mutbrott, grovt givande av muta och misstänkta spelfuskbrott.

Vidare berättar Edlund att han inte kan gå in på hur bevisningen ser ut, men att fallet hade varit nedlagt om man hade haft dålig bevisning som inte kunnat leda till åtal.

– Jag kan inte gå in på det. Generellt sett är det så att jag antagligen hade lagt ner det här vid det här laget om jag hade dålig bevisning som inte hade kunnat leda till ett åtal. Jag får ju inte åtala om jag inte tror att jag får en fällande dom.

Han säger dock att det lutar mot ett åtal.

– Formellt sett kan jag inte fatta ett beslut om åtal innan den här delgivningen är färdig, men generellt sett är det så att om man nått så här långt med en förundersökning, så skulle det vara ovanligt att man inte åtalar. Då måste det dyka upp något ganska nytt som ställer allt på huvudet, säger han.

Edlund fortsätter:

– Normalt sett närmar man sig ett åtal när man ligger i den här fasen, men det ligger inte något sådant beslut än och det kan också bli att man inte åtalar om man hamnar där.

Han säger att åtal kan komma att väckas i september månad, men att han fortfarande inte är helt säker på när det blir.

SE ÄVEN: Uppgifter: Manchester United intresserade av Douglas Costa

Spela på Allsvenskan

Det finns flera olika spelbolag som erbjuder spel på svensk fotboll. Det är främst Unibet som erbjuder spel på Allsvenskan då man är sponsor av ligan. Det går dock självklart att spela på sportsbook hos LeoVegas, Nordicbet och bet365.

Det finns många olika marknader att spela på när det kommer till Allsvenskan och det går även att bygga sin egen kupong för att få så höga odds som möjligt.

admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *