0

Ismet Lushaku: ”Var nära spel i Arsenal”

Ismet Lushaku: "Var nära spel i Arsenal"

AFC Eskilstunas mittfältare Ismet Lushaku berättar att han var nära provspel i Arsenal. Att Mikel Arteta blev smittad av coronaviruset satte dock stopp.

19-årige Ismet Lushaku har slagit igenom i AFC Eskilstuna. Mittfältaren har kopplats ihop med klubbar som Southampton och Villarreal. Nu avslöjar spelaren att han blev inbjuden att provträna med Arsenal. Detta i en intervju med Fotbollskanalen.

– De hade kollat på mig ett tag och ville se mig i deras miljö. Jag fick då en inbjudan om att åka och träna och spela med U23-laget, säger 19-åringen till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Tre dagar innan jag skulle åka fick Mikel Arteta corona och efter det fick jag besked om att ingen fick komma in längre för provspel och de som var där för provspel skulle få åka hem, då de inte ville riskera att jag skulle bli smittad eller att jag kunde vara smittad och smitta folk där. Då blev det inget just då, säger Lushaku men som inte utesluter provspel längre fram.

– De har fortfarande kontakt med mina agenter, säger han.

Vidare säger Lushaku att han kommer stanna i AFC och visa upp sig i Superettan innan det blir en potentiell flytt.

– Jag tror att det är bra för mig att visa upp mig nu i superettan och dominera lite och sådant innan jag drar också. Jag vill göra ett bra jobb här innan jag går vidare, men jag vill absolut också ta nästa steg om jag får chansen, avslutar Lushaku

Förra säsongen blev det 13 framträdanden för Lushaku i Allsvenskan.

SE ÄVEN: Bekräftar: FIFA utreder Uniteds värvning av Bruno Fernandes

Alexander Ivanovski

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *